Samfunnsansvar

Jeg har etablert GoodBusiness fordi jeg er overbevist om at:

  1. Fremtidens vinnere er de som tilbyr løsninger verden trenger – bærekraft er det nye, store prosjektet
  2. Verden trenger næringslivets kreativitet og skaperkraft for å utvikle løsninger på de problemene vi står overfor og vi trenger at næringslivet reduserer den negative effekten virksomhetene har.

Noen kaller dette samfunnsnansvar, andre bærekraft og atter andre CSV (Creating Shared Values). Uansett er detmer enn et ansvar. Det er aller mest en mulighet for business.

Flere og flere eksempler viser tydelig hvilke vinn-vinn effekter det ligger i godt, strategisk samfunnsansvar. Samfunnsansvar har lenge vært sett på som det rette å gjøre. I dag anser det stadig oftere å være helt nødvendig for å lykkes i fremtiden.

Bedrifters samfunnsansvar, eller Corporate Social Responisbility, handler ikke om å gi penger, men om hvordan bedrifter tjener penger. Det vil si å sikre ansvarlige forretningsprosesser og maksimere sin nytte for samfunnet. Derfor handler det om muligheter for å bidra til å løse samfunnets utfordringer.

Det finnes mange navn og mange definisjoner, ingen er rett eller galt, ingen er fullstendig utfyllende.
EU-kommisjonen sier: «The responsibilty ofesterprises for their impact on society».

Men man kan også tillegge: «the possibilities for a positive impact on society.» Vi tenker ikke primært på philantropi og gode gjerninger, men på å utvikle produkter, tjenester, prosesser og modeller som er lønnsomme og bidrar til å løse sosiale, miljømessige og menneskelige utfordringer.

Spørsmål vi stiller er hvilke unike forutsetninger den enkelte virksomhet har? Og hva kan være det unike bidrag? Hva er formålet med bedriften utover aksjeverdi og utbytte?

Samfunnsansvar høres kanskje traurig ut, men slik vi ser på dette og jobber med det, blir det meningsfylte og inspirerende problemstillinger å jobbe med. Kanskje vi kan hjelpe din bedrift med de utfordringer dere har?

Du kan lese mer om GoodBusiness, hvem vi er og hvordan vi jobber på http://www.goodbusiness.as Her finner du også kontaktdetaljer.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s