Fremtidens Brandstore

Som lesere av denne bloggen har skjønt, er jeg opptatt av at nye forventinger gir nye muligheter for næringslivet og handelen. Forbrukerne er i økende grad bekymret over klodens fremtid, og de ønsker å kjøpe varer som kommer med løsninger.

Her er et par interessante eksempler på virksomheter som har grepet de nye mulighetene.

Houdini, Fremtidens Brandstore

Ta en titt på denne videoen. Hvor herlig er ikke denne butikken og dette konseptet?

Skjermbilde 2015-10-15 kl. 18.07.47

«De nye konseptene er bl a leie av klær», forklarer salgssjef Hanne Lindblad. «Man trenger ikke eie alt, man kan leie»

Det er slike virksomheter og konsepter en økende andel av forbrukerne ønsker seg. De tilhører segmentet som kalles «the aspirationals«. De vil ha stil, status og bærekraft – samtidig. De vil handle fra kjeder som virkelig bryr seg og viser omtanke både for mennesker og miljø. Det handler om å koble arbeidet med bærekraft med merkevarebygging, eller sagt på engelsk, om Sustainable Branding.

Les: Nye forbrukerkrav gir nye muligheter

NO EXCUSES

I samme gate er Eileen Fisher. Se på dette herlige løftet de kommer med «We are working towards a world in which the clothes you love to wear create nothing but love»

Skjermbilde 2015-10-13 kl. 15.42.04

Don´t say it if you don´t mean it!

Men selvsagt, slike løfter krever at du mener ALVOR og gjør alt du kan for å være ansvarlig og anstendig – på alle områder, hele tiden.

Mange norske virksomheter gjør veldig mye bra, men de fleste tør ikke si noe om det. De tenker at det er skummelt å si at man bryr seg, for da blir man bare angrepet og «tatt».

Les hva du bør gjøre for å kunne snakke høyt om ditt engasjement

Men er det riktig? Jeg undrer meg på om det er mer skummelt å være halvhjertet, enn å helhjertet gå inn for det som er det rette – og å være stolt av det.

Seks trinn for å bli «fremtidens brandstore»

Reklame

2 tanker på “Fremtidens Brandstore

  1. Jenteklubb på hyttetur diskuterte det samme. Hva må vi gjøre, og hva kan vi gjøre. Dele goder, godta endringer som vi kanskje ikke liker så godt, og kanskje er ikke det viktigsteå eie mest, ha mest, men være et medmenneske. Det inkluderer at varer vi kjøper skal være laget av mennesker som blir tatt godt vare på. Arbeidere vi hyrer til jobber skal bli repsektert og tatt godt vare på. DELE og GI var fellesnevneren.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s