Vi må engasjere oss i vold mot kvinner

Vold mot kvinner er et av verdens mest utbredte menneskerettighetsbrudd, mener bistandsorganisasjonen CARE og oppfordrer alle til å engasjere seg.

VidarErEnTrapp

En av fem kvinner i Norge opplever vold fra en partner

Dette er kanskje en sak som din bedrift kan engasjere seg i? Care oppfordrer alle til å dele saken og gå inn på 16dager.no. Kvinner i alle aldre, i alle samfunnslag og i alle land kan oppleve vold. Alle har mulighet til å gjøre noe, og menn har et spesielt ansvar. Mistenker du at noen du kjenner utøver vold, så still spørsmål. Vis at du aldri tolererer eller tier om vold mot kvinner.

Vold tar liv, ødelegger helse og begrenser kvinners muligheter til å delta i arbeidsliv og politikk. I 16 dager fra 25. november til 10. desember vil tusenvis av engasjerte mennesker i over 150 land vise sin motstand mot alle former for vold mot kvinner.

Bistandsorganisasjonen CARE ønsker å gjøre denne «16 dager»-kampanjen kjent også i Norge, og vi støtter dem i dette arbeidet ved å oppfordre alle til å se og dele filmen «Ikke alle menn er menn» og besøke websiden http://www.16dager.no.

Vold mot kvinner er et av verdens mest utbredte rettighetsbrudd. Om lag én av tre kvinner i verden vil oppleve å bli slått, voldtatt, tvunget til sex eller på annen måte mishandlet i løpet av livet. Vold mot kvinner er mest utbredt i land preget av fattigdom, konflikt og lav grad av likestilling, men det skjer i alle samfunn. I Norge opplever én av fem kvinner fysisk vold fra sin partner, ifølge rapporten «Vold og voldtekt i Norge» fra Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress (NKVTS).

Å bekjempe vold mot kvinner krever dype sosiale endringer og politiske prioriteringer. Dette er vanskelig, men ikke umulig. Sammen med andre organisasjoner har CARE utviklet metoder for å endre skjeve maktforhold og sosiale normer som bifaller vold. CARE jobber med menn og gutter om å utfordre mannsroller der vold er blitt en naturlig del av atferden.

–Vårt budskap til norske menn er at alle har mulighet til å gjøre noe. Alle kan gjøre det klart for sine omgivelser at de aldri tolererer eller tier om vold mot kvinner, sier markeds- og kommunikasjonssjef i CARE, Jon Ragne Bolstad.

Derfor deler vi i GoodBusiness denne saken med våre følgere på bloggen og ved å dele på tvitter og facebook. Dermed bidrar vi til å sette fokus på problemet og å gjøre oppmerksom på at vold mot kvinner er helt uakseptabelt. Engasjér deg du også!

Se filmen her: www.16dager.no

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Litt av hvert, Sosialt engasjement og merket , , by Kjersti Fløgstad. Bookmerk permalenke.

Om Kjersti Fløgstad

Jeg er rådgiver innenfor samfunnsansvar og jobber med bærekraftige forretningsstrategier. I bærekraft ligger konkurrransekraft som også er bra for miljø, mennesker og samfunn. Jeg har mer enn 20 års erfaring fra krevende lederstillinger i bank og frivillig sektor, bl a 11 år som generalsekretær i UNICEF Norge og har dessuten vært rådgiver innen merkevarebygging og markedsføring for store norske merkevarer og som rådgiver innenfor samfunnsansvar og bærekraft. Nå jobber jeg med samfunnsansvar i DNB.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s