Frokostmøte: Ansvarlighet, lønnsomhet og nye forretningsmuligheter

Frokostmøte 18. mars kl 08.30-10.00

Litteraturhuset, Kjelleren, frokost serveres fra kl 08.00

Wordl Abelia bildeI de senere årene har samfunnsansvar og bærekraft kommet på den strategiske agendaen for stadig flere bedrifter, og forventningene til ansvarlighet blir større og større.  Samtidig har vi fått ny kunnskap om hvordan ansvarlighet og lønnsomhet kan forenes, og bedrifter utformer nye forretningsmodeller for å oppnå dette.

Men hva betyr samfunnsansvar og bærekraft i tjenesteytende sektor, hvor det verken er kompliserte verdikjeder med etiske fallgruver, eller produksjonsprosesser som gir store miljøavtrykk? Er ansvarlighet og bærekraft likevel relevant og kan det til og med representere muligheter for innovasjon og nye forretningsmodeller for bedrifter i sektoren?

Abelia inviterer til et frokostmøte med temaet «Ansvarlighet, lønnsomhet og nye forretningsmuligheter» i samarbeid med CSI og GoodBusiness.

 Program:

Administrerende direktør Håkon Haugli (Abelia) ønsker velkommen

Senior Vice President Tine Wollebekk, Head of Telenor Financial Services: «Telenor satser på nye produkter og tjenester som vil gi dobbelt verdi» Tine Wollebekk er nylig ansatt som leder for Telenor Financial Services. Telenors nye visjon «Empowering Socities» gir ny betydning til selskapets satsning på banktjenester. Tine vil fortelle om konsernets satning på «financial inclusion», og hvordan satsningen både skal komme mennesker, lokalsamfunn og Telenorkonsernet til gode.

Direktør Hans Jonny Furholt, Steria: ”IKT-sektoren avgir like mye CO2 som flyselskapene. Hva kan og vil Steria gjøre med det?” Steria har gjort mye innen ansvarlig lønnsomhet, spesielt på miljøområdet som de ser på som en forretningsmulighet. De har internasjonalt vunnet priser for sin miljø-innovasjon.

Sveinung Jørgensen (Høgskolen i Lillehammer) og Lars Jacob Tynes Pedersen (Norges Handelshøyskole): «Hvordan forene ansvarlighet og lønnsomhet?» De ga nylig ut boken «Ansvarlig og lønnsom: Strategier for ansvarlige forretningsmodeller». Forfatterne forteller om boken som har vært et friskt pust i debatten om bedrifters samfunnsansvar. De forteller også om en spennende studie de vil gjennomføre i samarbeid med GoodBusiness og Abelia denne våren.

Etter innleggene vil Kjersti Fløgstad fra GoodBusiness innlede til spørsmål og diskusjon.

Påmelding innen 10. mars her

Velkommen!

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s