Jeg vil, jeg vil, men får det ikke til.

Aftenposten skrev 28. oktober om norske ledere som gjerne vil redde verden, men som ikke får det til, de synes det er vanskelig å synliggjøre verdien av å drive bærekraftig. Avisen viser til en undersøkelse gjort av konsulentselskapet Accenture i samarbeid med UN Global Compact.

I artikkelen kommenterer Frode Hvattum i Accenture ulikhetene mellom nordiske ledere og internasjonale ledere slik: ”Funnene fra studien sier at nordiske selskaper ikke er flinke til å legge frem strategi på bærekraft eller vise investorer hva de får ut av det…”

Faksimile Aftenposten 28.10.13

Faksimile Aftenposten 28.10.13

Dette samsvarer med min erfaring. Og jeg vil legge til at norske selskaper ikke bare er lite finke til å kommunisere sine strategier, de har ofte ikke særlig avanserte strategier for bærekraft. Mange selskaper gjør mye bra, ofte langt utover det som kan forventes, men tiltakene er ofte fragmenterte, ustrategiske og lite relatert til kjernevirksomheten. Dermed blir satsningen ineffektiv og utydelig – med andre ord ”en godt bevart hemmelighet”.

Det er for så vidt greit, for arbeidet kan ha verdi og være nyttig for miljøet, mennesker eller samfunnet generelt. Ulempen er at det er lite befordrende for videre satsning.

Strategier for bærekraft eller samfunnsansvar, bør ikke sees på som isolerte strategier. Snarere tvert i mot, de bør være integrert i forretningsmodellen, med andre ord en del av bedriftens generelle strategi. Bare slik vil de ha reell effekt og i tillegg kunne hjelpe bedriften med å nå andre mål.

Artikkelen i Aftenposten bør være en påminnelse om at det er en god investering å utvikle en god og virksomhetsnær strategi for bærekraftsarbeidet. Det vil selvsagt ikke løse alle utfordringer i forhold til bærekraft eller samfunnsansvar, men erfaring viser at det vil gi resultater – både for bedriften og for miljø, mennesker og samfunnet.

Kanskje vi kan hjelpe deg med å få mer effekt av ditt samfunnsansvar? Ta kontakt for en uforpliktende prat:

Reklame

1 tanke på “Jeg vil, jeg vil, men får det ikke til.

  1. Tilbaketråkk: Samfunnsansvar, noe vi bare gjør, eller også noe å snakke om? | Samfunnsansvar er GoodBusiness

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s