For et år 2012 har vært!

Tid for oppsummering av et begivenhetsrikt år som snart er over.

Glade kolleger

Glade kolleger

Laura og jeg startet GoodBusiness i januar. Vi hadde våre første kundemøter og oppdrag raskt etterpå. Våren var travel i GoodBusiness. I mars giftet jeg meg, Laura fylte 30 i juli. Høsten gikk som en røyk med spennende oppdrag, og Laura ble mamma til lille Sofia i november. I desember rundet jeg 50. Et begivenhetsrikt år med mange store ting. 

Vi vil gjerne sende en stor takk til alle dere som leser bloggen, som har vist oss tillit og engasjert oss i oppstarten og til dere som har samarbeidet med oss på andre måter. Vi tar det ikke som en selvfølge og er svært takknemlige!

Året avsluttes med lyse utsikter for 2013. Ikke minst fordi det nå skjer så mye innen samfunnsansvar i norske bedrifter og mer vil skje. Ikke minst vil lovforslaget som regjeringen la frem 7. desember om at alle store norske foretak skal rapportere om sitt samfunnsansvar få effekt. Forslaget, som skal behandles i Stortinget på våren, går ut på at alle styrer i ASA-selskaper, børsnoterte selskaper og i alle finansforetak må redegjøre for hva de gjør innenfor samfunnsansvar. Jeg skrev mer om dette her.

Lovforslaget vil omfatte 700 norske virksomheter. En god del av disse vil nok trenge å strukturere og systematisere sitt samfunnsansvar betydelig for å kunne rapportere tilfredsstillende.

For oss i GoodBusiness, er dette oppløftende av to grunner:

  1.  Lovforslaget, vil om det vedtas, øke bevisstheten om samfunnsansvar i norske bedrifter. Det er jo det vi brenner for! Vi håper og tror at de fleste i arbeidet med å rapportere, ikke bare nøyer seg med å rapportere hva de faktisk gjør, men gjennom den innsikten systematisering og struktur gir, også inspireres til å ta grep og utvikle sitt samfunnsansvar strategisk. Slik vil arbeidet virkelig få effekt, ikke bare for omverden, men også for den enkelte bedrift.
  2. En del selskaper vil kanskje trenge hjelp og veiledning i dette arbeidet? I hele 2012 har vi fått ”trene” oss mye på både kartlegging, rapportering, policy- og strategiutvikling. Vi føler oss klare for alle som ønsker hjelp.

Invitér oss gjerne på en kopp kaffe for å ta en uforpliktende prat om hva lovforslaget innebærer, om deres spesielle utfordringer eller om hva vi kan hjelpe til med. Vi hevder fremdeles at de bedriftene som tar forventningene om økt ansvarlighet på alvor, vil utvikle konkurransefortrinn i et marked hvor bekymringen for miljøet og for fremtiden er økende. Det er heller ingen ulempe å være tidlig ute.

God jul!

Vi tror ikke verden går under i morgen. Heller ikke om 50-100 år, selv om klimakrisen er en stor utfordring. Vi har stor tro på menneskenes kapasitet og på næringslivets evne, kompetanse og kraft til innovasjon og nyskapning. Produkter og tjenester som bidrar positivt til å løse vår tids utfordringer, vil bli etterspurt. Bærekraft og samfunnsansvar er en fantstisk forretningsmulighet.

Nå er det snart jul og vi skal alle senke skuldrene og nyte samvær med familie og venner og kanskje får vi oss en skitur eller to i frisk luft? 

Vi  ønsker deg en riktig god og fredfylt jul og et fremgangsrikt og godt nytt år!

Så sees vi forehåpentlig til et nytt år fylt av muligheter for en bedre verden!

 
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s