Samfunnsansvar – en dårlig samvittighet?

Tid og ressurser stopper en del bedrifter jeg møter fra å komme i gang og jobbe skikkelig med samfunnsansvar eller bærekraft. Føler du at det gjelder din bedrift også, er tiden inne NÅ for å få samfunnsansvar med i planer og budsjetter for 2013!

Det kan være lurt; mye tyder på at morgendagens vinnere er de som tar samfunnets forventninger og morgendagens utfordringer på alvor og forholder seg proaktivt til dem. Det kan gjøre bedriften mer attraktiv i kampen om talentene og overfor forbrukerne. Stadig flere bedrifter stiller krav til at underleverandørene kan dokumentere at de jobber med samfunnsansvar. Er dere beredt?

Samfunnsansvar er mer enn fine ord og vage løfter. Det handler om hvordan man driver sin virksomhet og ser sin egen rolle i samfunnet. Det kan dessuten ligge et stort potensiale for lønnsomme grep om du integrerer det i virksomheten og jobber strukturert, systematisk og strategisk. Potensialet og omfanget i samfunnsansvar slik man ser det i dag er ikke lenger en oppgave for HR-sjefen eller kommunikasjonssjefen alene. Det krever involvering og eierskap av toppledelsen, det krever engasjement, visjoner, strategi og ledelse.

Om dere ikke allerede har grep om samfunnsansvar, eller tenker dere bør angripe det mer skikkelig, gjøre en revisjon, gjør du lurt i å få ”prosjekt samfunnsansvar” inn i planer og budsjetter for 2013. Jeg har tidligere skrevet om ni trinn for å komme i gang. Her er kort versjonen ( i fem punkter):

  1. Sikre ledelsens engasjement og eierskap og sett opp prosjektgruppe med nøkkelpersoner
  2. Finn ut hva virksomheten påvirker og hva situasjonen er i dag
  3. Utvikle en strategi for ”skulle bare mangle” og områder dere effektivt og godt kan gjøre en forskjell på og evt være ledende på
  4. Lag en implementeringsplan som også innholder kommunikasjonsplan med ulike interessenter
  5. Etabler mål, målekriterier og system for å måle og følge opp resultater.

Og husk å involver nøkkelpersoner, ledelsen og ansatte hele tiden.

Hvis du trenger hjelp med å definere prosjektet og hva som skal til for å lykkes, kan du ta kontakt for en uforpliktende prat . Vi kan hjelpe til med et lite forprosjekt . Sammen definerer vi deres utfordringer og identifiserer interne ressurser. Forprosjektet vil formulere en målsetting for prosjektet, milepæler, fremdrift, prosjektorganisering og ressursbehov. Vi har kapasitet til å ta på oss fem slike forprosjekter i høst – og vi gjør det til «budsjett-pris». Ring 917 53 862 for å høre mer.

Dette vil være et godt grunnlag for å få prosjektet inn i planene for 2013 på en god måte. Om du trenger litt krutt for å få solgt det inn i organisasjonen, kan vi hjelpe med det også. Godt planlagt er halvt gjennomført!

Kanskje 2013 blir året samfunnsansvar blir noe annet enn dårlig samvittighet?

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s